Waarom schilderen op nummer goed is voor de gezondheid

Waarom schilderen op nummer goed is voor de gezondheid

Schilderen op nummer is een populaire hobby, niet alleen onder kinderen. Naast dat het een leuke hobby is, is dit goed voor je gezondheid. In dit blogartikel geven wij je 5 redenen waarom schilderen op nummer goed is voor je gezondheid.

1. Vermindert stress

Wist je dat schilderen op nummer wordt aangeraden door therapeuten? Bijvoorbeeld voor mensen met angststoornissen of mensen met ADHD. Het is bewezen dat dit voor ontspanning zorgt en dat dit als rustgevend wordt ervaren. Met schilderen op nummer vergeet je alle zorgen, zoals je drukke werkleven of je drukke schoolperiode!

2. Concentratie verbeteren

Schilderen op nummer wordt ook wel paint by number genoemd en het invullen van de vakjes van het canvas vergt veel zorgvuldigheid. Naast dat het stress vermindert, heeft schilderen op nummer nog meer vele voordelen. Schilderen op nummer verbetert namelijk de concentratie en activeert de creatieve kant van je hersenen. Daarnaast wordt het analytische deel van je hersenen ook geactiveerd. Je hersenen worden als het ware getraind om je beter te kunnen concentreren.

3. Creativiteit

Schilderen op nummer is ook een enorme creatieve hobby, wat ook een uitlaatklep voor je kan zijn. Je kunt je eigen kunstwerk maken en dit is ook leuk voor kinderen! Schilderen op nummer is namelijk een stuk makkelijker dan het maken van een eigen getekend schilderij op een blanco canvas. Zo zijn er ook steeds meer pakketten schilderen op nummer voor volwassenen! Zo kun je jouw schilderij ook laten personaliseren naar jouw eigen foto. Bekijk ons schilderen op nummer eigen foto pakket: https://www.hobbymania.nl/products/schilderen-op-nummer-eigen-foto 

4. Goed voor je motoriek

Wanneer je je lang richt op een bepaalde taak, zullen je oog-handcoördinatie en je concentratie beide verbeteren. De vakjes zijn ook best klein waardoor je dit ook veel nodig hebt. Er is bewezen dat knutselen je motoriek alleen nog maar zal verbeteren! In het dagelijks leven is dit dan ook belangrijk, aangezien dit veel wordt gebruikt in het dagelijks leven. Denk aan het schrijven en typen van bepaalde dingen voor school of werk. Daarnaast heeft dit ook veel voordelen wanneer je veel sport in je vrije tijd.

5. Zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen

Dit blijkt ook goed voor je zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen te zijn. Zo krijgen mensen een voldaan en trots gevoel wanneer ze klaar zijn met schilderen. Dit geeft ook weer een boost aan je zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen voor je dagelijkse routine. Zo sta jij uiteindelijk sterker in je schoenen. Je mag trots zijn op jouw kunstwerk!

Naast dat schilderen op nummer goed voor je is, is het ook een hele leuke hobby! Bekijk ons assortiment voor de verschillende categorieën van schilderen op nummer: https://www.hobbymania.nl/collections/all. Onze knutselpakketten bevatten een genummerd canvas, verf penselen, verschillende kleuren acrylverf, een voorbeeld en haakjes.

Ben je gek op dieren? Zo kun je ook een dieren schilderij maken! Of wil je liever je eigen foto? Bij Hobby Mania bieden we ook schilderen op nummer eigen foto pakketten aan! Schilderen op nummer voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Lekker creatief, ontspannen en overigens ook een origineel cadeau om te geven!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd